Donderdag werd Olen Shopping Park officieel en feestelijk geopend en kon je net als vanouds gaan shoppen in Olen. De hele dag werd nog met alle beschikbare krachten aan de wegenis en de bereikbaarheid gewerkt.


Peter Van Sande pr-officer : 'Na de eerstesteenlegging op 1 oktober 2010 ging het razendsnel.

Bovenop de restanten van het roemruchte ‘Van de Ven’ bouwden Aertssen en Cordeel in een recordtempo een nieuw ‘state of the art’ shoppingcenter.

Op 31 mei, amper 8 maanden later, opende sportketen Decathlon er zijn nieuwste winkel en meteen vonden tienduizenden shoppers de weg naar de Lammerdries in Olen. Vandaag wordt fase 1 feestelijk geopend: een twintigtal nieuwe handelszaken met een gezamenlijke winkeloppervlakte van maar liefst 20.000 m². Zonder twijfel een aanwinst voor het shoppingaanbod in de Kempen.

Een winkelpark van de nieuwste generatie
Olen Shopping Park is een perfect geïntegreerd openluchtwinkelcentrum in een aangenaam groen kader. De winkels liggen rond een centraal en autovrij plein met ruime groene zones. De overdekte wandelesplanade zorgt ervoor dat je ook bij regenweer in alle comfort kan ‘window shoppen’.

De winkels zelf zijn geschakelde units die een mooi geheel vormen en in niets meer doen denken aan de ‘schoendozenarchitectuur’ van de baanwinkels die in de vorige decennia lukraak neergeplant werden langs onze Vlaamse wegen. In totaal komen er 27 modules in oppervlaktes die variëren van 360 tot 5.000 m².

Een goede mix
De opening van de Decathlon winkel einde mei was de beste proloog die Olen Shopping Park kon dromen. Vandaag komen er in één klap een twintigtal winkels bij: fashion, electro, binnenhuis, speelgoed, games, een boekhandel, horeca enz. Beheerder Colliers International zorgde van bij de start voor een erg gevarieerd aanbod voor de hedendaagse shoppers die niet alleen in alle comfort, maar ook snel en efficiënt hun aankopen willen doen. Een one-stop-shopping aanbod past perfect bij dat profiel.

Familiale sfeer
Het centrale parkgebouw doet bij de oud ‘Van de Venners’ ongetwijfeld een belletje rinkelen. De brasseries, restaurants en de evenementen zorgen voor een familiale sfeer waardoor een uitstap naar Olen Shopping Park opnieuw synoniem wordt voor een gezellig dagje shoppen met de hele familie.

Rond midden oktober komt er nog een grote tent van 800m2.

Goed gelegen
Olen ligt erg strategisch langs de E313, netjes in het midden tussen Antwerpen en Hasselt, bereikbaar via de afritten Geel West en Herentals Oost. Ook vanuit Turnhout is Olen via de N19 vlot bereikbaar. Olen Shopping Park mikt op de volledige Kempen als verzorgingsgebied. De 1.500 parkingplaatsen die in het retailpark geïntegreerd werden, zijn een bijkomende mobiliteitstroef'.


Op de foto boven : Frank Joosen (architect), Pascale Nagels, Els De Clercq (Colliers director Shopping Center Management) en Walter Wesenbeek.

Beluister het interview met Els De Clercq (Colliers director Shopping Center Management) op ThalsFM 105.7

Beelden Guy Verellen / Nnieuws